top of page

Tävlingsinfo

För dig som vill börja tävla

Ungdomsserier

Ett bra sätt att få tävla mot andra är att anmäla sig till seriespel. Göteborgs bordtennisförbund har hand om ungdomsserier. Seriespelet är indelat i olika nivåer, och tjejer och killar i olika åldrar spelar tillsammans.  Man börjar längst ned i seriesystemet och om det går bra flyttas man upp nästa termin. På så vis är det en bra tävlingsform när man inte har spelat så länge. Seriespelet är normalt uppdelat på tre fasta helgdagar under hösten respektive våren. Ett lag består av 2-3 spelare och en vuxen lagledare, som axlar ansvaret för att laget är fulltaligt och på plats vid match samt ansvarar för kontakt med andra lag om så behövs.

Prata med din tränare om du är intresserad av att spela i ungdomsserierna. Höstsäsongens seriespel anmäls i september.

 

Rookietouren (fd Propagandatouren)

Propagandatouren är en breddtävling och en bra ”första tävling”.   Tävlingen kräver ingen föranmälan, utan man anmäler sig på plats och betalar en anmälningsavgift. Alla är välkomna. Den spelas vanligtvis i Exercis-huset på Heden. Vi lägger ut mer information om höstens rookietour så snart informationen finns tillgänglig på Göteborgs bordtennisförbunds hemsida.Glöm inte meddela att ni behöver licens till klubben.

 

Övriga tävlingar

När du har spelat ett tag kanske du vill börja tävla lite mer. Det finns ganska många tävlingar i Göteborgsområdet,  Information finns online på vår hemsida (under fliken "Aktuella Tävlingar" - syns också på startsidan). Anmälan görs online via länk på hemsidan. Information om tävlingana finns även på anslagstavlan i hallen. Kommande tävlingar syns normalt även på  webbsidan www.resultat.ondata.se 

Spelare/förälders ansvar: Som förälder förväntas man ta ansvar för att spelaren kommer i tid till tävlingen. Tidsprogram publiceras som regel inte förrän anmälningstiden gått ut. Detta beror på att tidsåtgången är beroende av antalet deltagare.

Var och en ansvarar för sina transporter till och från tävlingen. Tränarna har oftast ingen möjlighet att vara på plats på tävlingarna. Ev föräldrarna måste därför ge barnen det stöd som behövs på plats. 

Avgifter: se sida Tävlingsavgifter

Enkla tips inför tävling 

Var på plats en timme innan din klass skall börja
Gå direkt och anmäl dig i sekretariat eller annan anmälningsplats (VIKTIGT!)
Försök att få plats att värma upp vid något bord
Lottningen till pooler sätts upp på anslagstävla och normalt även på www.resultat.ondata.se
Spela och ha kul och kämpa väl! 

 

Licens

För att få tävla och spela krävs att du har licens. Det finns två licenstyper, D-licens (distrikt) och A-licens (nationell).

D-licens gäller för deltagande i serier och tävlingar i det egna distriktet, vilket innebär ungdomsserierna och Rookietouren. Kostnaden för D-licens ingår i Träningsavgiften, men notera att man behöver meddela klubben att licens önskas innan första tävlingen man planerar deltaga i. Maila därför klubben innan första tävlingen så att licens kan sökas. 

För deltagande i nationella tävlingar och serier krävs A-licens. I licensavgiften ingår tidningen Pingis. 

Säsongen 1 juli 2023 till 30 juni 2024 gäller följande:

A-licens senior     född 1960-2005          650 kr
A-licens ungdom  född 2006-2011          400 kr
A-licens barn       född 2012 eller senare 200 kr
D-licens                                      100 kr

bottom of page