top of page

Medlemsinfo

Vill du bli medlem och börja spela med oss?

Vi har pingisskola för nya spelare som vill börja spela pingis. Träningen bedrivs av utbildade tränare och man får prova på 1–2 tillfällen innan man bestämmer sig om man vill börja spela. Pingisskolan riktar sig främst till tjejer och killar födda 2013–2017. Är du äldre så har vi andra alternativ för dig, maila oss på info@mbtk.nu  så får du veta mer. Ange gärna om du har spelat tidigare.  

 

Anmäl dig i länken nedan. Läs längre ned om hur våra träningsgrupper är organiserade. (Se också "Träningstider" för våra olika träningspass. 

När du valt en nivå/träningsintensitet som passar, vänligen betala in medlems- och träningsavgift enligt stycket nedan.

Medlemsanmälan sker enklast online här, alternativt via blankett som fås från tränarna.

Klubbavgifter

Säsongen 2023–2024 (augusti 2023 - juni 2024) gäller följande för klubbens avgifter:


Avgiften för att spela i klubben täcker både medlemskap och träningstid. Det finns två olika nivåer av träningstid –
tränar man bara 1 gång i veckan väljer man det lägre beloppet, men tränar man 2 eller flera gånger i veckan så väljer man det högre beloppet.

 

Man väljer också själv om man vill betala deltagaravgiften för hela säsongen på en gång, eller om man vill dela upp det i två delar (en gång på hösten och en gång på våren). Viss rabatt utgår vid betalning av hela säsongen.

 

Till ovanstående lägges en eventuell Funktionärsavgift.

 

Avgifter:                                     Höst (skolstart - 31/12)     Vår (1/1 - skolavslutning)   Hela säsongen 

1 träning/vecka                         1250 kr                              1250 kr                                2300 kr 
2 träningar/vecka eller mer     1550 kr                               1550 kr                               2900 kr 
Funktionärsavgift*:                   500 kr                                 500 kr                                1000 kr

*Funktionärsavgift betalas om man inte har möjlighet att hjälpa till som funktionär vid klubbens två tävlingar, 500 kr per tävling. Mölndals höst-trofé är planerad till 8:e oktober 2022, och vår andra tävling, MBTK-trofén till den 28 januari 2023.


(Deltagaravgift inkluderar en medlemsavgift (på 500kr). Resterande belopp är avgift för träningen.)

 

För medlemmar som önskar tävla (inom distriktet med D-licens eller nationellt med A-licens) så behöver man lösa en licens som gäller hela säsongen (höst+vår). Kostnaden för D-licens ingår i Deltagaravgiften, men notera att man behöver meddela klubben att licens önskas innan första tävlingen man planerar deltaga i. Ev A-licens faktureras separat.

 

Avgifterna betalas SNARAST till: MÖLNDALS BTK:s BANKGIRO: 5820-1716

Inbetalning: Vid betalning:  ange namn, fullständigt personnummer, mailadress samt gärna telefonnummer. Om ni betalar familjemedlemskap, ange samtliga personer på inbetalning med namn och personnummer

 

Personnummer: Som medlem godkänner man att personnumret används vid bidragsansökan och när klubben löser tävlingslicenser. Ingen annan användning av personuppgifter görs, som för övrigt behandlas i enlighet med GDPR.

 

Vid medlemsanmälan eller betalning av medlems-/träningsavgiften har villkoren ovan accepterats.

För frågor angående avgifter maila till info@mbtk.nu alt kontakta: Glenn Andersson 0703-29 43 25

Träningsgrupper

Nedan beskrivs nivån på våra olika träningsgrupper:

 

Pingisskolan
Nybörjarna, ålder 6 – 12 år, betoning på att det ska vara roligt.
Kunskapsmål: grundslag forehand och backhand, serve, fotarbete, utgångsposition och kroppshållning, grundregler, känna till under-, över- och sidskruv.

Grupp 4 - Utveckling
Klarar kunskapsmålen i pingisskolan.
Åldrar 2010 och senare + några något år äldre som är kvar från föregående år.
De som tränarna bedömer som mer kunniga. Vill utvecklas.
Mycket teknikövningar: stegras från pingisskolan så att även över på skruvade slag, smash, servar och servemottagning. Även övningar anpassade till resp spelare.
Peppa och preppa dom för att tävla och seriespela.
Bra racket krävs (MBTK försäljningsracket).

Grupp 3 - Ungdom
Klarar kunskapsmålen i pingisskolan.
Vill spela för att det är kul / motion. Stort åldersspann.
Enklare övningar, fritt spel och matcher. Viss instruktion, om önskas.

 

Grupp 2 - Tävling serie/ungdom
Nivån efter grupp 4. Är igång med att tävla och seriespela.
Mer blandade åldrar än grupp 4. Resp spelare tränar minst två ggr/vecka.

Grupp 1
De bästa spelarna i klubben.
Tävlar / seriespelar, blandade åldrar.

 

För dig som vill börja tävla

Ungdomsserier

Ett bra sätt att få tävla mot andra är att anmäla sig till seriespel. Göteborgs bordtennisförbund har hand om ungdomsserier. Seriespelet är indelat i olika nivåer, och tjejer och killar i olika åldrar spelar tillsammans.  Man börjar längst ned i seriesystemet och om det går bra flyttas man upp nästa termin. På så vis är det en bra tävlingsform när man inte har spelat så länge. Seriespelet är normalt uppdelat på tre fasta helgdagar under hösten respektive våren. Ett lag består av 2-3 spelare och en vuxen lagledare, som axlar ansvaret för att laget är fulltaligt och på plats vid match samt ansvarar för kontakt med andra lag om så behövs.

Prata med din tränare om du är intresserad av att spela i ungdomsserierna. Höstsäsongens seriespel anmäls i september.

 

Rookietouren (fd Propagandatouren)

Propagandatouren är en breddtävling och en bra ”första tävling”.   Tävlingen kräver ingen föranmälan, utan man anmäler sig på plats och betalar en anmälningsavgift. Alla är välkomna. Den spelas vanligtvis i Exercis-huset på Heden. Vi lägger ut mer information om höstens rookietour så snart informationen finns tillgänglig på Göteborgs bordtennisförbunds hemsida.Glöm inte meddela att ni behöver licens till klubben.

 

Övriga tävlingar

När du har spelat ett tag kanske du vill börja tävla lite mer. Det finns ganska många tävlingar i Göteborgsområdet,  Information finns online på vår hemsida (under fliken "Aktuella Tävlingar" - syns också på startsidan). Anmälan görs online via länk på hemsidan. Information om tävlingana finns även på anslagstavlan i hallen. Kommande tävlingar syns normalt även på  webbsidan www.resultat.ondata.se 

Spelare/förälders ansvar: Som förälder förväntas man ta ansvar för att spelaren kommer i tid till tävlingen. Tidsprogram publiceras som regel inte förrän anmälningstiden gått ut. Detta beror på att tidsåtgången är beroende av antalet deltagare.

Var och en ansvarar för sina transporter till och från tävlingen. Tränarna har oftast ingen möjlighet att vara på plats på tävlingarna. Ev föräldrarna måste därför ge barnen det stöd som behövs på plats. 

Avgifter: se sida Tävlingsavgifter

Enkla tips inför tävling 

Var på plats en timme innan din klass skall börja
Gå direkt och anmäl dig i sekretariat eller annan anmälningsplats (VIKTIGT!)
Försök att få plats att värma upp vid något bord
Lottningen till pooler sätts upp på anslagstävla och normalt även på www.resultat.ondata.se
Spela och ha kul och kämpa väl! 

 

Licens

För att få tävla och spela krävs att du har licens. Det finns två licenstyper, D-licens (distrikt) och A-licens (nationell).

D-licens gäller för deltagande i serier och tävlingar i det egna distriktet, vilket innebär ungdomsserierna och Rookietouren. Kostnaden för D-licens ingår i Träningsavgiften, men notera att man behöver meddela klubben att licens önskas innan första tävlingen man planerar deltaga i. Maila därför klubben innan första tävlingen så att licens kan sökas. 

För deltagande i nationella tävlingar och serier krävs A-licens. I licensavgiften ingår tidningen Pingis. 

Säsongen 1 juli 2022 till 30 juni 2023 gäller följande:

A-senior     född 1959-2006          650 kr
A-ungdom  född 2005-2010          400 kr
A-barn       född 2011 eller senare 200 kr
D-licens                                      100 kr

 

Tävlingskläder

Mölndals Bordtennisklubb är en TIBHAR-klubb och vi har tecknat avtal med Sydsport, där ni själva kan handla pingisskläder och material till förmånliga priser.

Gör beställningen via Sydsports Klubbshop, för hemsida se länken nedan. 

https://www.sydsport.com/

bottom of page