top of page

En sjöman älskar havets våg

Ur Loopen nr 23 maj 1995, Peter Lövfors

Detta var bortamatchen ingen ville spela.
Efter sju jordbävningar och tio återbud åkte till sist tre man till Knippla för spel i division sju.
Enligt lagledaren, Handsken, och dennes alltiallo, kartläsare och väginstruktör Kristoffer, skulle inget kunna gå på tok.

Först efter en rundtur på Volvo där vi skulle plocka upp en tredje gubbe kom vi till Varholmen. Där skulle vi ta bilfärjan över till Björkö. So far so good, tänkte vi…

Väl framme vid den hamnen på andra sidan ön hittade vi ingen färja. Som tur var låg det en liten kiosk alldeles bredvid hamnen. Vi gick in och bad om hjälp. Enligt kioskägarinnan och hennes dotter gick det ingen färja förrän nästa morgon. Vad vi tänkte i det läget kan inte ens Loopens läsare få ta del av. Efter en del telefonsamtal och diskussioner om varför inte Tidpunkten i GBG kunde talat om detta för Handsken när han kollade upp resan var vi måttligt roade.

Mitt i denna dystra stund dök i kiosken upp en tjötig nordpolsklädd knipplabo för att lämna in veckans tips. Efter en välplanerad och välformulerad övertalningsaktion fick vi i alla fall lift till Knippla med denna märkliga man i hans racer utan varken hytt eller tak. KANON, vilket flyt tänkte vi. Knippla here we come!

Efter en smygande start ökade snart båtbussen farten till max. Då det var halv storm på havet blev det lite kyligt för Kristoffer och Handsken som tagit plats i fören. I och med att det var vårvärme i Göteborg och därmed vårkläder på våra hjältar tror jag aldrig de glömmer resan. Inte nog med att resan var en knappa tio minuters mardröm i sig utan dessutom började sjöbusen tjata om Knipplas historia. ¨Tyvärr¨ var det omöjligt att höra ett ord av vad han sade, speciellt om man var sjösjuk…

Väl framme erbjöd sig skepparn att köra oss till hallen i sin Kalle Anka-bil. TACKAR TACKAR! Juniorerna tog åter fel plats, nu hamnade de i kofferten.

Med alla armar och ben i behåll vann vi matchen med
8-4 efter att Handsken gjort sin plikt..
Efter kaffe och samkväm bjöds vi på en litet behagligare återresa till Björkö i Knuttes feskebåt.

Ett stort tack till alla som medverkade till att THE BORTAMATCH kunde genomföras denna oförglömliga afton i Göteborgs norra skärgård.

Slutet gott, vi sov gott.

bottom of page