top of page

Banditerna som tog trean

Spelarna i farmarlaget Banda BTK som vann div 3, säsongen 84/85, presenteras
Ur klubbtidningen Loopen, nr 18 februari 1986

¨Deffdödar´n¨ Preben Tönnesen
- Fan göbbar idag ska´ ja´ lira innebandy och fotboll efter träningen, så snabba på.
Han har som vanligt många järn i elden. Förutom pingisskolan har han hand om Bandas träning, vilket kräver mycket planering. I demokratisk anda frågar Prebba om vi ska köra ¨Davis Cup¨ eller ¨Alla mot alla¨. Hans insatser som coach är ofta avgörande för resultatet.
¨Säljer du korv på Heden eller?¨ Så brukar det låta mellan seten. Sist men inte minst är han ¨ankare¨ i laget. (Sjunker ibland).

¨Kung Båt¨ Peter Åhman
- Jag måste slå hårdare!
Mannen bakom de ¨Nya-Åhman lagarna¨.
§ 1 Skär aldrig någonsin en boll.
§ 2 Korta servar är strängeligen förbjudna.
Förutom att han vinner ¾ -delar av sina matcher i serien fungerar han som ¨musik-missionär¨ i klubben. Hittills med begränsad framgång eftersom ¨disco-dunket¨ är väl förankrat bland medlemmarna.

¨Punktligheten själv¨ Lars Lindberg
- Va´ de´ tölv vi skulle lira?
De två senaste säsongerna har kärleken haft högsta prioritet. Detta är säkerligen förklaringen till vissa oförklarliga ¨torskar¨. Vi andra Banda-göbbar glömmer aldrig när Lasse släppte en ledning med 15-3 och 1-0 i set mot Kristinehamn i kvalet till div 3. Lagmatchen slutade 7-7 och dom gick upp i kraft av bättre setkvot!

¨VD-BRAND¨ Peter Wederbrand
- Jag har fått dagtid på Volvo nu, snart blir man la VD!
Hårdrock-konserter är inte den allra bästa uppladdningen har det visat sig. För övrigt är det en klar fördel att ha gummi på racket när man kommer till söndagsmatcherna. I hemmamatchen mot Kinna
(Obs! Namnet på vårt motståndarlag stavas med två n)
kom Peter 30 min efter matchstart med ett rack utan gummi. Bra jobbat Peter!

¨Träningsvillige Nisse¨ Peter Nilsson
Peter kom som en välkommen förstärkning lagom till andra halvan av serien. Resultatet lät inte vänta på sig. Som ni vid det här laget känner till tog vi steget upp till
div 2 efter serieseger i vår trea förra säsongen.
Peter har lätt kunnat smälta in i vårt struliga sätt att se på pingisen. Träningsviljan är också den fullt i klass med vissa av oss andra. Ingen nämnd ingen glömd.

¨Snabbe Ville¨ Magnus Anshelm
- Där har man bränt tillräckligt med krut redan. Har degraderats till sportdrycksblandare och får alltså hädanefter ägna sig åt det han behärskar. Själv föredrar han att kalla sig för ¨assisterande coach¨ som låter lite värdigare.

Förutom dessa ingår följande gamlingar i
¨A-lagstruppen¨: Roy ¨Schöler¨ Hjalmarsson, Lasse ¨Platini¨ Jonsson och Bosse ¨Lendl¨ Hjalmarsson.

bottom of page